INITIERE IN ALPINISM - ETAPA DE IARNA

2017 vine cu o nouă chemare pentru tine. E vorba de ințierea în alpinism - etapa de iarnă.
Informare, planificare, orientare.
Alpinismul începe cu drumeția montană. Înveți să calci cu bocancul zăpada, să bați urme solitar cât și în grup. Multă lume cară bețe de trekking, dar puțini se ajută de ele în mod eficient. Tu vei fi dintre cei care vor ști cum și când să le folosească.
Vom învața și aprofunda nodurile specifice și utilizarea lor în diverse situații. Vei avea nevoie de caiet pentru că avem și parte de teorie.
În mod cert ne vom bucura de peisaj și calatorie. 
Vei învața să stai bine pe picioare și să te deplasezi (urcare, coborare, traversare) și fară echipament tehnic ca să-ți faci o fundație solidă. Astfel vei avea încredere în pașii tăi și vei câștiga echilibru.
Treptat introducem și echipamentul tehnic. Vei învața utilizarea fiecarui accesoriu în parte și apoi tehnica combinata. Să urci cu lejeritate este un "mestesug" pe care il poți dobândi.
Să cobori și
să traversezi în siguranța este ceva necesar și deloc neglijabil. Ne vom ocupa în detaliu de fiecare din ele.
Camparea și autogospodarirea în munte sunt aspecte esențiale și orice alpinist trebuie să le cunoască.
Înveti când, cum, unde și de ce să te legi în coardă ... și când nu.
Vom avea și ture de noapte pentru că nu există ascensiuni serioase care să nu cuprindă și deplasare la lumina frontalei.
Înveți să realizezi amaraje și asigurari fixe și mobile, cu sau fără recuperare de echipament. Vom avea diverse situații în care inveți să faci treaba cu ce ai la tine.
"La început faceai puține și aveai nevoie de multe accesorii - pentru că iți lipseau cunoștințele. Însă acum vei învața să faci multe cu puțin echipament pentru că vei dobândi cunoștințele necesare".
Parcurgem porțiuni tehnice în care vom învața să urcăm responsabili și conștienți, să citim terenul și să asigurăm corect atât capul de coardă cât și secundul.
Învățăm că și zonele expuse se pot aborda în siguranță dacă suntem prezenți cu mintea acolo unde și piciorul calcă. Odată ce ai echilibru și ai dobândit tehnica vei umbla atent, dar relaxat, și te vei bucura de munte la modul real și conștient.
Înveți să fi atent la partenerii tăi și să-i susții, să-i corectezi și să-i motivezi pentru că acum ai înțeles: reușita în echipă oferă mai multă satisfacție decât orice experiență solitară neîmpărtașită.
Înveți să urci pe unde se poate urca fară sa te expui la riscuri inutile.
Vei învața să te oprești din cadere și să-ți asiguri patenerii care se dezechilibrează și pierd controlul.
Vei vedea cum se fac ascensiunile și retragerile în siguranță inclusiv în locurile care înainte păreau inaccesibile.
Vom acoperi tehnicile specifice (cât și cele atipice) de supraviețuire ce ne vor fi tare de folos la greu. Vom aborda și noțiunile ce țin de salvare și prim ajutor.
În final te vei întoarce la turele pe care le îndrăgești, dar le vei vedea cu alți ochi. Vei parcurge mai usor, mai relaxat, mai eficient și mai ales în siguranță.